Egeszséges környezetben és biztonságban élni...

Ajánlatkérés

Akkreditált szolgáltatás

Épületakusztikai vizsgálat

Épületakusztikai vizsgálat

Lakások, intézmények és egyéb létesítmények szomszédos védendő helyiségeit elválasztó fal- vagy födémszerkezeteinek, illetve homlokzati szerkezeteinek akkreditált léghangszigetelés, léghanggátlás és lépés-hangszigetelés vizsgálata.

Épületszerkezetek helyszíni hangszigetelés (léghanggátlás) vizsgálata

Épületakusztikai problémák megoldásaA feladat keretén belül elvégezzük a helyiségeket elválasztó fal- vagy födémszerkezetek szabványos léghangszigetelés vizsgálatait az előzetesen meghatározott, a vonatkozó mérési előírásoknak megfelelő adó- és vevőhelyiségekben. A vizsgálatok célja az adóhelyiség és a vevőhelyiség közötti áthallás, vagy hangnyomásszint-különbség tercsávos meghatározása és a súlyozott helyszíni léghanggátlási szám meghatározása az MSZ EN ISO 16283-1:2014 szabvány előírásai szerint.

Ennek érdekében mérjük az adótérben elhelyezett szabványos hivatkozási hangforrás hangnyomásszintjét az egyes tercsávokban (100 Hz-től 3150 Hz-ig) az adótérben és a vevőtérben, zárt nyílászárókkal, a szabványban előírtaknak megfelelően. Az utózengési időt a vevőhelyiségben Brüel & Kjær 2260J típusú moduláris precíziós analizátorral határozzuk meg minden egyes vizsgált tercsávban.

Az elválasztó falszerkezet helyszíni hanggátlásának maghatározásához alkalmazott számításokat az MSZ EN ISO 717-1:2013 szabvány szerint végezzük el. Az ily módon számított súlyozott helyszíni léghanggátlási számot az MSZ 15601-1:2007 szabvány követelményei szerint értékeljük. A vizsgálatokról és számításokról vizsgálati jegyzőkönyvet és szakértői véleményt készítünk.
 

Födémszerkezet helyszíni lépéshangszigetelés (kopogó hanggátlás) vizsgálata

A feladat keretén belül elvégezzük a helyiségeket elválasztó födémszerkezetek szabványos helyszíni lépéshangszigetelés vizsgálatait az előzetesen meghatározott, a vonatkozó mérési előírásoknak megfelelő adó- és vevőhelyiségekben. A vizsgálatok célja az adóhelyiség és a vevőhelyiség közötti helyszíni szabványos lépés-hangnyomásszint meghatározása a vonatkozó MSZ EN ISO 16283-1:2014 szabvány előírásai szerint.

Ennek érdekében mérjük az adótérben elhelyezett szabványos kopogógép hangnyomásszintjét az egyes tercsávokban (100 Hz-től 3150 Hz-ig) a vevő oldalon, zárt nyílászárókkal, a szabványban előírtaknak megfelelően. Az elválasztó födémszerkezet szabványos és súlyozott lépés-hangnyomásszintjének meghatározásához alkalmazott számításokat az MSZ EN ISO 717-2:2013 szabvány szerint végezzük el. Az ily módon számított eredményeket az MSZ 15601-1:2007 szabvány követelményei szerint értékeljük. A vizsgálatokról és számításokról vizsgálati jegyzőkönyvet és szakértői véleményt készítünk.
 

Homlokzati szerkezetek helyszíni hangszigetelés vizsgálata

A vizsgálat célja a homlokzati szerkezetek (pl. nyílászárók) helyszíni léghangszigetelés vizsgálata a kiviteli szerződésében rögzített vagy a tervező által meghatározott épületfizikai határértékek, illetve a szabványos hangszigetelési határértékek ellenőrzése céljából.

A feladat keretén belül a vonatkozó MSZ EN ISO 16283-1:2014 szabvány szerint meghatározzuk a homlokzatot érő egyenértékű hangnyomásszintet és a hangnyomásszint-különbséget. Az értékelendő tercsávos és súlyozott helyszíni látszólagos léghanggátlási szám meghatározását az MSZ EN ISO 717-1:2013 szabvány szerint végezzük. A homlokzati szerkezetre vonatkozó hangszigetelési követelményt az MSZ 15601-2:2007 szabvány előírásai alapján definiáljuk, a számított eredményeket a szabvány követelményei szerint értékeljük. A vizsgálatokról és számításokról vizsgálati jegyzőkönyvet és szakértői véleményt készítünk.
 

Épületakusztikai számítás és méretezés

Igény esetén vállaljuk tervezett vagy meglevő épületszerkezetek várható hanggátlásának meghatározását, termék esetén a gyártó által rendelkezésre bocsátott laboratóriumi vizsgálati dokumentációk alapján, egyedi épületszerkezet esetén műszaki becsléssel az épületszerkezetre vonatkozó műszaki leírás alapján, szabványos épületakusztikai számítások segítségével, szakirodalmi forrásadatok felhasználásával.

A vizsgálati eredmények elemzésén túl vállaljuk a kerülőutas és a közvetlen hangvezetésben résztvevő épületszerkezeti elemek teljesítőképességének becslését, illetve a hangterjedés részarányának meghatározását az egyes épületszerkezeti elemekre vonatkozóan az MSZ EN 12354-1:2000 szabvány előírásai alapján.

A vizsgálati eredmények, illetve az elvégzett számítások alapján vállaljuk a lehetséges zajcsökkentési megoldások kidolgozását és akusztikai méretezését, javaslattételt, a műszaki zajcsökkentésre vonatkozó szakértői vélemény készítését.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot az alább felsorolt információk megadásával és mi pár napon belül reagálunk rá! Az ajánlatkérés nem jár az Ön részéről semmilyen kötelezettség vállalásával.

  • kapcsolattartó neve és elérhetősége (lehetőleg mobiltelefonszám)

  • mérés helyszíne

  • ·         milyen épületszerkezetet, mely helyiségkapcsolatot kell vizsgálni

  • ismert-e az épületszerkezet rétegrendje

A felsorolt adatok szükségesek a pontos feladat meghatározásához és az ajánlati ár kalkulációjához. Amennyiben ezek jelenleg nem állnak teljes egészében rendelkezésére, megkeresését ebben az esetben is elküldheti részünkre. Szakértőink megválaszolják kérdéseit, illetve segítenek összeállítani az ajánlatadáshoz szükséges információkat.